2014-02-11 14:16:46• hírek • Szatmár.ro

Karikás szemek ellenszere

Sokaknak ismerős az alaphelyzet. A reggeli ébredezést követően farkasszemet nézni saját tükörképünkkel, amikor hirtelen elénk tárul a karikás szemek látványa.

Amennyiben egy átmulatott éjszakát követően hébe-hóba bukkan elő, még nincs okunk az aggodalomra. De amint állandósulni látszik, érdemes kideríteni miért bukkantak elő. A szem körül illetlenkedő sötét és cseppet sem esztétikus karikák, az esetek többségében az egészségtelen életmód következményei és az alváshiány miatt jelentkeznek.

Kevesen tudják, hogy a szemkörnyéki kellemetlen karikákat a szemüregen kékesen áttetsző, csonthártya is okozhatja. Ez az esztétikai kellemetlenség egy szakszerű sebészeti eljárással eltüntethető úgy, hogy a szemkörnyéki területen található zsírszövetet a csontfelületre tolják.

Súlyosabb esetben olyan szervi problémákra utalhatnak, mint gyomorbaj vagy vesebaj, aminek megjelenéséhez még az öröklött hajlam is hozzájárulhat. A karikák színe szürkésfekete vagy kékes színű is lehet. Ez utóbbiért a hajszálvékony erek okolhatók, amelyek átütnek a szem alatti vékony bőrön. Ennek eltüntetése érdekében érdemes néhány trükköt bevetnünk.

Használjunk egészen világos színű vagy sárgás árnyalatú alapozót. Bármilyen furcsán hangzik, ez cseppet sem feltűnő a bőrön, mivel a sárga (a bézs) a kék kiegészítő színének számít. A kellemetlen karikákat hasonló színű korrektor segítségével is eltüntethetjük úgy, hogy egészen vékonyan bekenjük a szem körüli részeket. A legtöbb nő abba a hibába esik, hogy a szem körüli karikák eltüntetésére ugyanazt az alapozót használja, mint mondjuk a pattanásos bőrre. Ennek használata szigorúan tilos, mivel az antibakteriális összetevők irritálhatják vagy kiszáríthatják a szem környéki vékony bőrréteget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: